Belastingservice Klerks

(Administratiekantoor sinds 1989)

PARTICULIEREN

Het is al vele jaren zo dat u als particuliere klant zelf heel makkelijk uw aangifte kunt doen omdat vanuit vele instanties en banken de gegevens automatisch door de belastingdienst in kaart worden gebracht en ze dan ook een heel goed overzicht hebben. 

Toch is het zo dat de Belastingdienst niet altijd alles van uw weet daar u met situaties te maken kunnen hebben wat voor hun niet zichtbaar is in hun systeem. Neem bijvoorbeeld de ziektekosten waar ook de tandarts onder valt of aangeschafte hulpmiddelen zoals een gehoorapparaat, medicijnen, scootmobielen enz. 

Ook kan het zo zijn dat uw gezinssituatie is gewijzigd wat de belastingdienst niet kan weten. Neem bijvoorbeeld dat kinderen het huis hebben verlaten of dat er een baby is geboren, of bij een scheiding en u een nieuwe partner heeft. Ook een situatie van  dat uw partner is overleden.

Ook veranderingen van wonen zijn van groot belang. Heeft u een huis gekocht of verkocht. Bij het laatste is het mogelijk dat u bent verhuist naar een huurwoning wat allemaal van invloed is op uw belastingaangifte van het betreffende jaar. 

Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat er klanten komen voor een second-opinion om te checken of alles wel goed gaat. Het bespaart een avondje alles nalopen met dat u wellicht iets vergeet of recht heeft op toeslagen, waarvan het jammer zou zijn wanneer u dat misloopt. 

Wij hebben op onze site ook een blokje "nodig voor particuliere aangifte" waar een lijstje staat als hulpmiddel.

In verband met de Wwft wet moeten ons houden aan de regels die aangeven dat klanten hun moeten legitimeren.


 
E-mailen
Bellen